Меню
  1. Начало
  2. Новини
  3. Raven Slingshot – Директен контрол и висока ефективност - Спестява време и намалява грешките по време на работа

Raven Slingshot – Директен контрол и висока ефективност - Спестява време и намалява грешките по време на работа

 

 

Американската компания Raven Industries е лидер в проектирането и производството на технологии в областта за прецизното земеделие с 60-годишна история, спечелилa доверието на клиентите си с високотехнологични продуктови решения, качествена изработка, висока производителност и несравнимо обслужване. Разработването и внедряването на системата Slinghot даде новаторски облик в продуктовото портфолио и получи световно признание за цялостно иновативно решение в сектора.

 Системата Slingshot представлява безжичен модем от взаимосвързани хардуерни, софтуерни и организационни услуги, които дават възможност за дистанционен контрол на работния процес, оптимизират планирането, изпълнението, записването и анализирането на всички полеви операции в едно стопанство. Чрез високоскоростна 4G интернет мобилна връзка, устройствата Slingshot осигуряват достъп до стабилен и бърз RTK корекционен сигнал и предоставят много възможности за управление на полеви данни, а самодиагностиката и дистанционната онлайн поддръжка гарантират безпроблемна работа в полето.

  • SLINGSHOT FIELD HUB 2.0 – ВИСОКОСКОРОСТЕН ИНТЕРНЕТ В ПОЛЕТО

Slingshot Field Hub 2.0 поддържа високоскоростен 4G LTE интернет за връзка с полевите навигационни системи Raven CR7 и CR12. Тази връзка означава по-бърз трансфер на данни, по-надеждна дистанционна поддръжка и по-добра комуникация с външни устройства. Wi-fi връзката между модема и навигационната система Raven увеличава производителността и с бързото изпращане и получаване на данни, директно от полето.

Работата на Slingshot прави още една стъпка напред с новата функционалност за споделено покритие на Slingshot – Job Sync. Използвайки силата на сървър технологиите, много потребители вече могат да синхронизират задачите си при работата на няколко машини едновременно в едно поле. До момента нямаше комуникация между отделните машини. Например, когато в едно поле едновременно работят две пръскачки, единият оператор не вижда АБ линиите и обработената площ на другата машина. С тази новост ще има синхрон в работата им, ще се увеличи производителността на машините, а препокриването на следите от отделните машини ще бъде премахнато. В друг случай ако се наложи една машина да продължи работата на друга, записаните данни от полето ще бъдат съхранени и бързо прехвърлени между навигационните системи в отделните машини, спестявайки време и средства.

  • SLINGSHOT RTK – СТАБИЛЕН RTK КОРЕКЦИОНЕН СИГНАЛ

Модемът Slingshot ви дава достъп до високоскоростни RTK коригиращи сигнали от RTK или CORS мрежи. RTK Slingshot, проектиран на базата на клетъчни мрежи, ви позволява да работите, без да се притеснявате за редица ограничения като неравните терени, наличието на високи дървета или сгради. Оптимизираното получаване на RTK корекции в Slingshot е по-ефективно, а функцията “Auto-Base” автоматично получава корекции на RTK сигнал от най-близката базова станция, като запазва дължината на корекционната линия възможно най-кратка за максимална точност. Всичко това гарантира бърз и висококачествен RTK корекционен сигнал.

  • SLINGSHOT ONLINE – ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНТРОЛ НА ЗАДАЧИТЕ

 

Съхранявайте работните си данни от терминалите на Raven в сигурна web-базирана платформа с безплатен индивидуален достъп до Slingshot portal за всеки потребител. В Slingshot портала вие запазвате и анализирате събраните данни, създавате и изпращате планирана задача до всеки оператор. Цялата събрана полева информация е безопасно прехвърлена директно от полето и запаметена, с цел намаляване на риска от загуба на данни. Вече не се налага употребата на USB флаш-памет за пренос на информация между терминалите. Всичко е на разположение по-всяко време и навсякъде. Достъп до платформата може да получите от всяко мобилно устройство, като таблет или смартфон. Наблюдавайте всичките си машините в реално време и управлявайте работните си операции от лаптоп, настолен компютър или смартфон от всяка точка на света. С безплатния си профил в Slingshot можете да проследите местоположение на всяка машина; да изпратите работни задачи, граници на полета, АБ линии и карти за променливо приложение; да проследите, да съберете и да анализирате всички оперативни данни от навигационните системи на Raven.  Потребителите на платформата могат да наблюдават в реално време какво е качеството на корекционния сигнал и какво е покритието на SIM картата във всяка една точка.

 

Работните задачи могат да бъдат създадени лесно, бързо и удобно с приложението JOB Generator. Новото приложение спомага за повишаване на ефективността и намаляване на риска от скъпоструващи грешки. Потребителите на портала могат да подготвят предварително важна информация за задачите, включително прилежащи инвентари и GPS местоположение на полетата, норма на приложение на продукти и друга полезна информация, която може да бъде изпратена онлайн в Raven навигационните системи CR7 и CR12, директно чрез Slingshot.  Job Generator помага за организирането на работата на агронома, мениджъра или оператора на машината. Приложението не само, че спестява време за настройка, но и доказано намалява грешките при въвеждане на параметрите от оператора.

  • SLINGSHOT - ДИСТАНЦИОННА СЕРВИЗНА ПОДДРЪЖКА

Благодарение Slingshot системата на RAVEN за сервизна дистанционна поддръжката, ще получите незабавно отстраняване на проблем или грешка в реално време. Няма нужда от посещение на сервизен екип или дълги телефонни разговори. Без да напускате кабината на машината, специалист от отдела по техническа поддръжка на RAVEN, с достъп до системата ви, ще провери, намери и отстрани проблема. С отдалечената поддръжка се намалява времето в престой на машината и се премахва необходимостта от скъпо посещение на сервизен техник в полето за решаване на елементарни операторски грешки.

  • SLINGSHOT & AGSync – СОФТУЕРЕН АНАЛИЗ И УПРАВЛЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Slingshot е проектиран да работи като отворена система, което означава, че може да работи със земеделски софтуер, разработен от други компании, с цел разширяване на възможностите и подобряване на производителността. Slingshot може да се интегрира в много софтуерни платформи за управление и организация на стопанството. Но за да може да предложи на своите клиенти един цялостно завършен продукт от началото на тази година към голямото семейство на Raven се присъедини техният нов търговски партньор АGSYNC. Сливането на двете компании дава една голяма възможност за усъвършенстване на Slingshot модема. Вече е налична възможността за пълна организация на цялата събраната информация от полето. Софтуера следи и документира всички извършени операции, с директна връзка от полето. Създава и управлява работните поръчки, контролира и следи активите, създава отчети и известия за степента на изпълнение на работните задачите, спомага дейността на агронома и мениджъра.

 Повече информация за продуктите на американската компания RAVEN може да се свържете с търговския отдел на фирмата на тел. 0887 105225