„УНИВЕРСАЛ-НВГ“ООД с иновативни решения в подкрепа на българското земеделие и животновъдство

Публикувана на: 06.06.2017

 „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ООД с иновативни решения в подкрепа на българското земеделие и животновъдство

За поредна година „Универсал-НВГ“ООД гр. Долна Оряховица участва и представи на международното специализирано селскостопанско изложение  Бата Агро, проведено в гр. Стара Загора от 16 до 19 май.  Освен познатите марки земеделски машини, инвентар и технологии за прецизно земеделие, фирмата показа и високоефективни машини и модерни технологии за животновъдните ферми. Подробна информация за всички машини, предлагани от УНИВЕРСАЛ-НВГ, посетителите получиха от търговските консултанти на фирмата и от чуждестранните гост-специалисти на отделните брандовете.
На щанда беше изложен навесен обръщателен плуг серия GOIZIN модел PRESTIGE, с възможност за регулиране ъгъла на работните органи в зависимост от различните условия на почвата. При проектирането на серията се акцентира върху здравината на рамата и разстоянието между плужните органи, с оглед по-дълъг срок на екплоатация и безаварийна работа на полето.  Лентовите дъски и разстоянието от почти метър между работните тела, дават възможност за свободно движение на растителните остатъци, дори при работа в тежки почви. Опростената модулна конструкция на плуговете, позволява равномерно разпределение на налягането по цялата дължина на  двупрофилната рама, придавайки и изключителна здравина и сигурност при работа във всички видове почви. Базово монтирания мемори цилиндър на почти всички модели, спомага за по-лесното завъртане на плуга в края на полето.  В стандартното оборудване на обръщателните плугове  е включена  гума за регулиране на  работната дълбочина, а опционално всеки модел може да бъде поръчан с комбинирано колело за работа и транспорт.
„УНИВЕРСАЛ-НВГ“ООД показа и машини на италианския производител ENOROSSI, като няколко иновативни  модела бяха изключително интересни за посетителите от животновъдния сектор. ENOROSSI е специализирана в производството на дискови и барабанни косачки,  машини за събиране и обръщане на сено, балопреси, тороразхвърлящи ремаркета, миксери, цистерни за течни торове и други. Създадена преди повече от 40 години, компанията предлага най-доброто като съотношение „качество-цена“. С времето има създадени много филиали, които успяват да достигнат до фермерите по целия свят и е много добре познат бранд не само в Европа, но и в Северна и Южна Америка, както и на азиатския пазар. Компанията постоянно инвестира не само в разширяване на портфолиото си, но и в повишаване качеството на произведената техника. Сеносъбирачите ENOROSSI се монтират лесно и бързо на трактора, а за поддръжката им се изискват минимално време и усилия.
На посетителите беше представен модела RR 350 – роторен сеносъбирач, който с голямата си работна ширина 350 см постига висока производителност и бързина в работата. Пружинните органи са с дебелина 5мм и са изработени от износоустойчив материал (стомана С85), което позволява дълъг срок на експлоатация. Модела е оборудван с 4 гуми, за идеално копиране на терена и безупречна работа в неравни терени.
През 2016 г.  „Универсал-НВГ“ООД предизвика голям интерес показвайки иновативна и  уникална за българския пазар многофукционална  комбинирана двуроторна машина за събиране и обръщане на сено, модел DR420-4R, с възможност за изпълнение на 6 различни фукнции. Тази година Долнооряховската фирма показа нов модел комбинирана машина - HAY TOP 300 - двуроторен комбиниран модел за събиране и разхвърляне на окосена маса с работна ширина 300 см. Машината позволява събиране в централен откос, разхвърляне в цялата работна ширина, обединение на два откоса и възможност за работа по гранична линия. При наличието на такава комбинирана машина, фермерите не само спестяват от закупуването на няколко инвентара за събиране и обръщане на растителната маса, но и могат да увеличават производителността, благодарение на високата  работна скорост до 17 км/ч. 
Другият модел на италианската компания, който предизвика интерес в посетителите е навесната дискова косачка с кондиционер модел DMC.  Гумения ролков кондиционер намачква стеблата, за да наруши восъчната им покривка и да се постигне равномерно изсушаване на масата от стебла и листа. По този начин се спестява време в процеса на сънене и прибиране на окосената растителна маса. Косачката се предлага с работни ширини от 205 см до 245 см в навесен вариант, с триточково окачване към задна навесна система, и в работни ширини 290 см и 320 см в прикачения си вариант - модел DMC Trex. Работа при висока работна скорост до 15 км/ч,  гарантира изключително висока производителност до 30 дка/ч.  Косачките от тази серия се характеризират с отлично копиране на терена при работа в хълмисти терени. Дисковете са усилени и се предлагат във варианти с два или три ножа, а системата ShareHUB предпазва гредата от препятствия, благодарение на независимото си окачване.
На фокус бяха поставени и шредерите на италианския производител TIERRE. Характеризират се с богатото разнообразие от модели с различна фукнционалност и работни ширини, високо качество на изработката и издържливост при работа в тежки условия. Компанията проектира и произвежда мулчери и шредери за тревни площи, за лозя и овощни градини, за стърнищни обработки, поддържане на пътища и крайпътни банкети с работни ширини от 100 см до 830 см.
„УНИВЕРСАЛ-НВГ“ ООД представи на посетителите четки за почистване на плацове и складови помещения на немския производител WESTERMANN. Четките са с триточково окачване към предна или задна навесна система с диаметър на основната четка 520 мм, като опционално може да се допълнят със странична четка за почистване на ъгли и труднодостъпни места.
На изложението бяха показани още и добре познатите на българския пазар терминали и системи за автоматично управление MULLER ELEKTRONIK, както и помпи за пръскачки COMEТ, немски дюзи LECHLER и др.
За всички  машини фирма „Универсал-НВГ“ООД предлага гаранционно и следгаранционно обслужване, и обучение за работа с техниката. Фирмата разполага с отличен сервизен център в гр. Долна Оряховица, както и с обучени мобилни сервизни специалисти.  За предлаганата техника има постоянна наличност на резервни части от първостепенна важност.
В помощ на своите клиенти „Универсал-НВГ“ спомага при разработването на проекти по програми за финансиране и сътрудничи за преференциално кредитиране от водещите банки в България.
 За повече информация се свържете с търговския отдел на телефони: 06173 99 99 или 0887 227 460
 

Видео