УНИВЕРСАЛ-НВГ - ПРЕДЛАГА ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ МАШИНИ В ПОМОЩ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖИВОТНОВЪДИ

Публикувана на: 19.04.2017

УНИВЕРСАЛ-НВГ - ПРЕДЛАГА ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ МАШИНИ В ПОМОЩ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖИВОТНОВЪДИ

Фирма “Универсал-НВГ“ ООД вече 25 години работи в подкрепа на българския земеделски производител към достигане на високотехнологичното ниво на европейските пазари. За тази цел е необходимо организиране на модерно и рентабилно, адаптирано към конкретните ни условия и ориентирано към бъдещето, конкурентноспособно българско производство. До този момент фирмата е работила за успеха на българския агроземеделец, а от 2016 година започна и едно ново търговско направление – високоефективни машини и модерни технологии за животновъдните ферми в България.


 Дейността на фирмата вече акцентира в три основни направления: земеделска техника и инвентар, технологии за прецизно земеделие и  ново трето ново направление – Машини за животновъдни ферми. Универсал НВГ могат да бъдат полезни на ферми от различните животновъдни сектори – говедовъдство, овцевъдство, птици и др. По отношение на оборудването, свързано с процесите на хранене на животните, фирмата може да предложи решения, подходящи както за оборно, така и пасищно отглеждане.


 В тези направления „Универсал-НВГ“, като ексклузивен представител на водещи европейски фирми за България, предлага директен внос на марките Eurotechnics, Brix, Potila, Enorossi, Muller Elektronik, Lechler и др.


 Технологичните решения и новости, които фирмата вече представи на българския пазар, се открояват с много функционалност и възможност за комбиниране на няколко технологични дейности в една машина. С внедряването на подобен тип мултифункционална техника във фермите се уплътнява работния процес, намаляват се производственните разходи и се повишава рентабилността на производството.


 Иновативните машини са от решаващо значение за модернизиране на сектора и улесняват труда на служителите във фермите.


 Развитието и внедряването на нови технологии е символ на прогрес във всяка една област. В сферата на животновъдството това е от особено голямо значение, поради често непривлекателните и физически трудните за изпълнение от човека работни дейности. Преди всичко обаче новите технологии трябва да водят до оптимизация на работните процеси и висока рентабилност на производството.


 В помощ за българските фермери фирмата ще акцентира върху шредерите, машините за събиране и обръщане на сено, балопреси и машини за фолиране на бали, челни товарачи, тороразхвърлящи ремаркета, цистерни за течен тор и комбинирани машини за развиване на бали, хранене с фураж и разхвърляне на слама за постеля.


• Шредери и мулчери TIERRE


 Шредерите на италианската компания Tierre са подходящи за обработване на пасища, ливади, овощни градини и лозови масиви.


С 50 – годишния си опит в проектирането и производството на  шредери и мулчери на световния пазар, компания Тierre предлага технологични решения за механизирано производство, създавайки удобство и гаранция за качество.


 Tierre предагат, както мулчери за тревни площи, овощни градини и лозя, така и тежки серии шредери за стърнищна обработка.


 Богатото разнообразие от модели дава възможност  за избор в зависимост от изискванията на всяко стопанство с диаметър на клони от 3 до 10 см.


 Моделите PANDA и TIGRA, са най-предпочитани от овощарите и лозарите. Предимствата им са разнообразието на различни работни ширини от 140 см до 200 см, възможност за механичното или хидравлично странично изместване и възможност за избор в комбиниран реверсивен вариант – за предна и задна навесна система.


 Голям интерес сред фермерите предизвиква модела TCL - шредер с хидравлично изнасящо рамо, който успешно  се използва при почистване на обрастващи краища на терена . С шредер TCL се постига максимално усвояване площа на полета с възможност на странично изнасяне от 180 см до 320 см, в зависимост от модела и работната ширина. Благодарение на големия ъгъл на работа, от минус 65 до 90 градуса, и възможност за надробяване на дървесина до 10 см, този  шредер е подходящ за разширяване на пътищата към полетата и за почистване на крайпътни банкети.


 Друг интересен модел за фермерите е модела TRL, който служи за  наситняване на растителната маса  в стърнища от слънчоглед, царевица, соя, картофи, тютюн и други., като значително улеснява последващите почвообработки. Предлага се в работни ширини от 1.60 до 6.40 м.,а благодарение на високата си рама, модела TRL позволява работа при скорост до 10-12 км/ч. 


 Компания TIERRE предлага и шредер в сгъваем вариант модел ALBATROS, който е с работни ширини до 8.40 м и притежава изключителна висока производителност


 Барабанни косачки, дискови косачки и косачки с кондиционер ENOROSSI


 Барабанните косачки се предлагат с работни ширини 165 см или 185 см. Подходящи са за използване при всякакви условия и отлично копират земната повърхност,  дори в хълмисти терени.  Характеризират се със здрава конструкция и усилена рама на триточковото окачване, изработена от стомана FE510. Косачката е с два барабана с широк диметър и с по 6 броя режещи ножчета на всеки  барабан. Модела е снабден с автоматична система за изключване при претоварване и с механично или опционално хидравлично повдигане.
 За фермерите, които препочитат косачка за предна навесна система, се предлага модела ENOSTORM 300. Характеризира се с компактен дизайн, позволяващ на косачката лесно и бързо адаптиране към всички видове терени.  Двата режещи диска с висока скорост на отреза са снабдени с по 7 броя ножчета.  Системата за компенсиране на наклона при работа в неравни терени дава възможност за лесно коригиране на натиска върху земната повърхност.


 Италианската компания ENOROSSI предлага и дискови косачки с работни ширини от 160 см до 320 см, с изключително висока производителност до 30 дка/ч, благодарение на високата работна скорост до 15 км/ч. Косачките се характеризират с отлично копиране на терена, дори и при работа в хълмисти терени.  Дисковете са усилени, с два или три ножа, а системата ShareHUB предпазва гредата от препятствия, благодарение на самостоятелното си окачване.  За да намали значително времето за прибиране на сеното и да улесни фермерите в производството на силаж, италианският производител предлага дискови косачки с гумен ролков кондиционер. Неговата роля е да притиска стеблата, като нарушава восъчната им покривка, без да нарушава цялостта им, за да се постигне  максимално бързо и равномерно изсушаване на масата от стебла и листа.

• Машини за събиране и обръщане на сено


 Фирма „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ – гр. Долна Оряховица е представител  на италианската компания ENOROSSI, доказан производител на машини за зелена линия.  Високата производителност, ниските разходи и минималната поддръжка са само някои от качествата на техниката за събиране и обръщане на сено.  Здравата конструкция на рамата и роторите гарантират отлични резултати при работа в тежки условия.


 Основната цел на италианския производител при разработването на сенообръщачи и сеносъбирачи е  свеждане до минимум времето за съхнене на растителната маса, бързо и ефективно събиране и обръщане на окосеното сено, запазвайки ценните хранителни вещества на фуража. 


 Моделите от серията роторни сенообръщачи VORTEX, са с изключително широк диапазон на работa от 310 см до 745 см и с възможност за избор между навесен и прикачен вариант. Характерното за тази серия е оборудването на колелата с амортисьори, които отлично копират наклона при работа в неравни терени, а U -образната рама позволява хидравлично сгъване на страничните секции над 90 градуса, което  гарантира лесно, сигурно и безопасно движение  по пътищата.


 Машините за събиране на сено на италианския производител ENOROSSI са проектирани и разработени в различни по размери модели, като по този начин могат да отговорят на  всяко изискване на фермерите. Предлагат се в навесни и прикачни варианти,  модели с един или с два ротора; модели с централно, странично или комбинирано събиране, като покриват  изключително широк диапазон на работния захват от  130 см 1150 см.


 Комбинираните модели за събиране и обръщане на сено са изключително интересни за българския пазар, давайки възможност за комбиниране на няколко функции в една машина. По този начин фермерите спестяват от допълнителни инвестиции в машини. Един от моделите, към който българските фермери проявиха голям интерес е DR 420 – 4R, с работна ширина до 4.20 м. Двуроторната комбинирана машина само с няколко лесни механични настройки дава възможност за извършване на шест различни функции: обръщане и разхвърляне на окосената маса, преместване и странично обръщане, събиране в единичен и двоен откос, странично събиране, преместване на сеното от гранична линия или сенчести места.


 Другият модел комбинирана роторна машина е модела HAY TOP 300, който от тази година се предлага на пазара. Универсалното използване на машината гарантира гъвкави и навременни решения при прибиране на сеното. Регулирането на пружините позволява задържане в хоризонтална позиция с центробежна сила. HAY TOP 300 позволява отлично копиране на терена, благодарение на близкото разположение на роторите до гумите. Работната ширина за събиране и обръщане е 300 см, а височината може да се регулира в две позиции.

• Балопреси и машини за опаковане на бали


 В желанието си да бъдат максимално полезни на фемерите, италианската компания ENOROSSI проектира и произвежда висококачествени балопреси за  ролонни и правоъгълни бали на изключително достъпни цени.


 Балопресите за кръгли бали модел RB120, с диаметър на балата 120 см  са с фиксирана камера и 16 стоманени валяка, като дава възможност за балиране, както на мокър силаж, така и на суха люцерна. Роторната модификация на балопресата има странични шнекове, които спомагат за избутването на сламата към камерата. Системата за нарязване ROTOCUT е снабдена с ротор от 13 ножчета, които допълнително наситняват масата.  За по-голямо удобство на клиента и с оглед на индивидуалните изисквания, модела може да бъде поръчан с възможност за балиране със сезал, с мрежа или  комбиниран  вариант. От тази година на пазара е и новият модел сламопреса RB150, с пресоваща камера с високо налягане 33 бара. Камерата е оборудвана с вериги, автоматичен двоен връзвателен апарат и брояч на балите,а ширината на подбирача е 180 и 220 см, в зависимост от модела.


 При сламопресата за правоъгълни бали ENOPACK, балирането е с тел, като размера на балата е 360х460мм, а с лесна настройка може да се променени плътността и.  Ширината на подбирача може да бъде 1700 или 1800 мм, а височината му да се регулира хидравлично от кабината на трактора.


 Фолиращите машини за ролонни бали ENOROSSI, се предлагат в навесен и прикачен вариант. Предимствата, които предоставят машините са самостоятелното зареждане, като едновременно премества и опакова балата. Това намалява времето за фолиране на балите до средно 1.3 бали за две минути. Фолиото за опаковане може да е с широчина 500 мм или 750 мм. Машините са снабдени с две ролки за лесно повдигане и въртене на балата, както и вертикална система за обръщане на балите за по-бързо разтоварване. Всички фолиращи машини се задвижват с кардан, като изискването за минимална мощност на трактора е 30 к.с. Прикачните модели са оборудвани с рампа за предно товарене и странично разтоварващо рамо, с 4 метални вала на фолиращата маса.

• Тороразхвърлящи ремаркета, миксери и цистерни за течен тор

  ENOROSSI представи на пазара серия тороразхвърлящи ремаркета ENOMAN, с изключително голямо разнообразие на вместимост от 3.5 т до 14 т. Всички модели с изключение на 3.5 т, са двуосни с четири вертикално разхвърлящи валове, с хидропневматични спирачки и ножове, изработени от висококачествена стомана. Всеки разхвърлящ вал е внимателно балансиран, за да сведе до минимум вибрациите при разхвърляне на оборския тор по време на работа, а хидравличната задна врата се затваря херметически, като предотвратява разсипването на материала по време на работа.


 Комбинираните фуражни миксери със своите транспортиращи, смесващи и раздаващи функции са предназначени за малки и големи животновъдни стопанства. Те гарантират надеждност, издръжливост и способност да се справят с всички видове бали и фураж.
 В зависимост от нуждите на всяко стопанство, клиентът има възможност да избере между прикачен или навесен вариант; с един или два  шнека; и с най-подходящият за него обем на вместимост на миксера.


 Цистерните на италианската производител са подходящи за течна оборска тор, използват се при напояване и торене, при защита от пожар, при воден транспорт за строителни обекти, пътища и др. По желание могат да бъдат оборудвани с въртящи се разпределителни пръскачки с центробежна помпа. Цистерните са с едноосово шаси, стандартно оборудвани с маркуч 6 м, резервоар изработен от горещо поцинкована стомана и с допълнително вътрешно укрепване. Задната врата за достъп е с  хидравлично отваряне и диаметър 60 см, а вградената помпа, монтирана на теглича, е защитена с предпазен клапан. Контролирането на налягането е посредством манометър. Цистерните дават възможност  за задно вентилаторно разпръскване. Предлагат се с вместимост от 2300 л до 7000 л.

 

• Mашини животновъдни ферми EUROTECHNICS AGRI – Машини за развиване на бали и хранене с фураж, Машини за нарязване на сеното и разхвърляне на постеля


Френската компания EUROTECHNICS Agri, търговския партньор на „УНИВЕРСАЛ-НВГ“, проектира, разработва и произвежда, в помощ на животновъдния сектор,  техники  за хранене и отглеждане на преживни животни в серията SUIRЕ. Това са раздробители на бали, машини за разхвърляне на слама и раздаване на фураж, проектирани както за телескопични товарачи, така и за  трактори, с възможност за избор между навесен и прикачен вариант.


Разнообразието от модели и функции поставят машините на една от челните позиции в европейския пазар.  Възможностите за избор между различните варианти, зависят от броя функции, които може да извършва машината.


Машините за развиване на бали и хранене, без нарязване на сеното са представени във фиксиран вариант - модел DF с товарещо рамо  и модел DM –с механично или хидравлично странично изместване до 60 см, за директно развиване на сеното в хранилките. 


Машини за развиване на балите и разхвърляне на слама за постеля на животните са с 2 вентилаторни диска и до 7-9 м дълбочина на изхвърляне. Моделите DM-P и DM-PA от тази серия дават възможност за хранене на животните както от лявата, така и от дясната страна на машината. Оборудвани са с товарещо рамо, възможност за завъртане на 180 градуса  и електрохидравлично дистанционно регулиране скоростта на развиване на балата.  Уникалната патентована технология за автоматична настройка и контрол на изхвърляния обем слама, се грижи за равномерно разпределение на постелята в оборите.  Диаметъра на вентилаторните дискове е 960 мм, а специалната технология за рязане на сеното гарантира минимално запрашаване по време на сламопреработката.


 Комбинираните машини модел SH изпълняват три различни технологични функции: развиване и нарязване на балираната или насипна слама, разхвърляне на постеля  и хранене на животните с фураж, чрез шнек .

 Основните предимства на модела са: широк обхват на изхвърляната слама до 16 м, което улеснява разпространението в труднодостъпни помещения или ъгли; оптималната видимост към изхвърляното сено; завъртане на разхвърлящия шнек до 270 градуса и лесно разпределение на фуража през шнека в хранилките близо до машината; роторна система с голям диаметър на ротора и 8 подсилени ножчета на турбината; лесно зареждане на балите, благодарение на удължения вход за товарене.


 Всички тези предимства гарантират на животновъдите ефективно и рентабилно производство. Моделите от тази серия се предлагат в навесен и прикачен вариант, с механично или хидравлично задвижване на ротора.


 • Челни и телескопични товарачи GiANT


 В продуктовата гама на холандския прозводител GiANT се включват четири основни вида товарачи: компактни мини челни товарачи, колесни челни товарачи, телескопични товарачи и товарачи Trendo.


  Към цялата гама от предлаганите типове товарачи има 8 различни серии и общо 36 модела. Трите вида двигатели - Honda, Kubota и Deutz, са разпределени в различен мощностен клас, като най-малкият е бензинов двуцилиндров с 21 к.с., а най-големият е  дизелов 76 к.с. Собствено тегло на товарчите от 750 кг до 5 900 кг.


 С цялата подбрана линия от машини, фирма „Универсал-НВГ“ има за цел оптимално да задоволи нуждите на животновъдните стопанства в България и да им даде възможност за повишаване на техната конкурентноспособност.  Всяка налична машина е тествана в реални условия във фирменото стопанство в гр. Долна Оряховица, за да се гарантира високото качество на предлаганата техника, с която фермерите ще бъдат по-продуктивни, по-рентабилни и по-независими.


 Търговските специалисти на фирма „Универсал-НВГ“ООД – гр. Долна Оряховица са готови да консултират професионално всеки фермер, да намерят индивидуално решение за неговата ферма и да се доближат максимално до нуждите му.


 За повече информация може да изпратите запитване на e-mail: office@universal-nvg.bg или да се свържете с търговския отдел на тел. 06173 99 99 или 0885 33 13 55.

Видео